ΑΡΘΡΑ, Διατροφη & Υγεια

Μπάρες πρωτεΐνης: Ένα βολικός τρόπος για να αντλήσεις δύναμη και ενέργεια μέσα στη μέρα!

Τι είναι η πρωτεΐνη, πως βοηθά τον οργανισμό μας και γιατί μεγάλη μερίδα του πληθυσμού επιλέγει τις μπάρες με πρωτεΐνη για να αντλήσει την ενέργεια και τη δύναμη που χρειάζεται μέσα στη μέρα;

Η πρωτεΐνη παρέχει ενέργεια στον οργανισμό και είναι ένα από τα τρία βασικότερα μακροθρεπτικά συστατικά με πολυσήμαντους ρόλους για την ανάπτυξη, την αναδόμηση και την καλή λειτουργία όλων των κυττάρων. Αποτελεί το κύριο δομικό συστατικό των μυών καθώς και διαφόρων ιστών του σώματος, ενώ χρησιμοποιείται για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης, ορμονών και ενζύμων.

Οι πρωτεΐνες συμβάλουν στη συντήρηση και επιδιόρθωση των κυττάρων, αλλά και των ιστών στο σώμα μας. Μάλιστα, συντελούν στη ρύθμιση του μεταβολισμού, αφού αποτελούν τους δομικούς λίθους για το σχηματισμό ορμονών, ενζύμων, οξέων και ούτω καθεξής.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι κατά την άθληση, η πρωτεΐνη μειώνει την απώλεια μυϊκής μάζας, επιταχύνει την αποκατάσταση και συντελεί στην αύξηση της άλιπης μυϊκής μάζας στο σώμα.

Οι πρωτεΐνες αποτελούνται από τα αμινοξέα, τα οποία είναι μικρές χημικές ενώσεις που δημιουργούν τεράστιες αλυσίδες πρωτεϊνών. Τα αμινοξέα λοιπόν, χωρίζονται σε απαραίτητα, τα οποία δεν παράγονται από τον οργανισμό και λαμβάνονται μέσω της διατροφής και τα μη απαραίτητα, τα οποία παράγονται στο σώμα μας.

Υπάρχουν δύο κατηγορίες πρωτεϊνών, οι φυτικές και οι ζωικές. Τις ζωικές πρωτεΐνες, τις βρίσκουμε στο κρέας, στα πουλερικά, στα αυγά, στο ψάρι, καθώς και στα γαλακτοκομικά και είναι υψηλής βιολογικής αξίας, όπως και απαραίτητες για τον οργανισμό.

Όσον αφορά τις φυτικές πρωτεΐνες, αυτές τις βρίσκουμε στα λαχανικά, τα όσπρια, τα σιτηρά, τους καρπούς και τους σπόρους.

Το μυστικό όμως για μια ισορροπημένη διατροφή είναι ο συνδυασμός διαφορετικών πηγών πρωτεΐνης και η κατανάλωση ποικιλίας τροφών…

«Ναι» στις μπάρες πρωτεΐνης, «ναι» στις CORNY PROTEIN BARS

Ένας από τους λόγους που οι πρωτεϊνούχες μπάρες βρίσκονται στο επίκεντρο της σωστής διατροφής αλλά και ενός υγιεινού τρόπου ζωής γενικότερα είναι λόγω της πρακτικότητας τους. Οι σημερινοί ρυθμοί είναι εξαιρετικά γρήγοροι και οι καιροί ιδιαίτερα απαιτητικοί, κάτι που τελικά κρατά τον σύγχρονο άνθρωπο μακριά από την άνεση του σπιτιού του αρκετές ώρες.

Αν και παλαιότερα οι μπάρες πρωτεΐνης καταναλώνονταν κυρίως από άτομα τα οποία ασχολούνταν με τον αθλητισμό και τη γυμναστική, με το πέρασμα των χρόνων αυτό άλλαξε σε μεγάλο βαθμό, αφού πλέον οι protein bars βρίσκονται πρώτες στις επιλογές μεγάλης μερίδας πληθυσμού που έχει ανάγκη από έξτρα ενέργεια και δύναμη μέσα στη μέρα.

Ιδανική πρόταση για πεντανόστιμες μπάρες με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, χωρίς πρόσθετη ζάχαρη και χωρίς φοινικέλαιο αποτελούν οι CORNY PROTEIN BARS με χώρα προέλευσης τη Γερμανία.

Οι μπάρες με πρωτεΐνη έχουν τη σφραγίδα της CORNY και είναι ίσως οι πιο γευστικές μπάρες πρωτεΐνης που φτιάχτηκαν ποτέ.

Η γέμιση τους είναι πλούσια σε πρωτεΐνη και έχει μεταξένια υφή, ενώ στο εσωτερικό τους «κρύβονται» τραγανές νιφάδες ρυζιού που απογειώνουν τη γεύση τους!

Διατίθενται στην κυπριακή αγορά σε τέσσερις μοναδικές γεύσεις: COCONUT, CHOCOLATE, COOKIES και SALTED CARAMEL για να καλύψουν όλα τα γούστα και τις γευστικές προτιμήσεις των καταναλωτών.

Η εταιρεία LONDOU TRADING είναι αποκλειστικοί αντιπρόσωποι και διανομείς των προϊόντων CORNY στην Κυπριακή αγορά από το 2005.

RELATED POSTS

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες? Στείλτε μας μήνυμα εδώ!

© 2019, Londou Trading LTD | Privacy Policy | Cookies Policy