ΑΡΘΡΑ, Διατροφη & Υγεια

Μπανάνα: Αποκομίστε τα οφέλη της απολαμβάνοντας μια Corny Big Banana!

Ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα, σε όλο τον κόσμο, αδιαμφισβήτητα είναι η μπανάνα, αφού εκτός από πολύ νόστιμη είναι και εξαιρετικά θρεπτική!  Πολλοί την ονομάζουν “φρούτο της ευτυχίας” καθώς λόγω συγκεκριμένων αμινοξέων βελτιώνει αισθητά την διάθεσή μας, ενώ άλλοι το αποκαλούν το “φρούτο των αθλητών” λόγω των πλούσιων βιταμινών και φυτικών ινών της!

Το σίγουρο είναι πως η μπανάνα είναι πραγματικά μια εκπληκτική υπερτροφή με μοναδικά οφέλη για τον οργανισμό μας, που όταν μάλιστα συνδυαστεί με δημητριακά, μπορεί να καλύψει τις καθημερινές διατροφικές μας ανάγκες για ένα νόστιμο και θρεπτικό σνακ.

Ας δούμε, όμως, πιο συγκεκριμένα ποια είναι τα οφέλη αυτού του πολύτιμου φρούτου!

Επιδρά θετικά στην διάθεση

Κάποιες φορές τα συναισθήματά μας εξαρτώνται από την έκκριση ή μη χημικών ουσιών στο σώμα μας. Η μπανάνα λοιπόν περιέχει ένα βασικό αμυνοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη το οποίο συμβάλλει στη σύνθεση μελατονίνης και σεροτόνινης. Η σεροτονίνη αποτελεί βασική χημική ουσία του νευρικού συστήματος και συχνά επηρεάζει την διάθεσή μας, τα συναισθήματά μας και τον ύπνο μας!

Βοηθάει στην απώλεια βάρους

Μια μπανάνα είναι πολύ θρεπτική και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού και μείωση της όρεξης με μεσομακροπρόθεσμη συνέπεια την απώλεια κιλών, σε συνδυασμό πάντα με μια ισορροπημένη διατροφή.

Βοηθά στην ενυδάτωση του οργανισμού

Περιέχει υψηλά επίπεδα καλίου, το οποίο συμβάλλει στην εξισορρόπηση των υγρών στο σώμα, ειδικά μετά από έντονη σωματική δραστηριότητα που προκαλεί εφίδρωση. Γι’αυτόν τον λόγο στους περισσότερους αθλητές και σε όσους γυμνάζονται συστήνεται να τρώνε τροφές πλούσιες σε κάλιο, όπως είναι και η μπανάνα.

Ενισχύει την μνήμη και την μάθηση

Η μπανάνα λόγω της μεγάλης ποσότητας καλίου που περιέχει, βοηθάει στην λειτουργία των νευρώνων του εγκεφάλου με αποτέλεσμα να ενισχύει την μνήμη, αλλά και την μάθηση. 

Ταχύτερη μυϊκή αποκατάσταση

Μετά από μια έντονη σωματική άσκηση ή εργασία, η μπανάνα είναι η ιδανική επιλογή, αφού βοηθάει στην ταχύτερη αποκατάσταση των μυών εξαιτίας του καλίου και του μαγνησίου που περιέχει. 

Αποκομίστε τα μοναδικά οφέλη της μπανάνας και “γευτείτε την ευτυχία” απολαμβάνοντας μια CORNY BIG ChocolateBanana! Φτιαγμένη από αγνά υλικά, διαλεκτά δημητριακά, γνήσια σοκολάτα και μπανάνα, αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα υγιεινό και χορταστικό σνακ, που θα σας γεμίσει ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, με τον πιο εύκολο και νόστιμο τρόπο!

Τόσο η πλούσια η γεύση της, όσο και η βολική συσκευασία της θα σας κατακτήσει, όπως εξάλλου έχει ήδη κάνει στην πλειοψηφία των Κύπριων καταναλωτών και όχι μόνο!

Χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες? Στείλτε μας μήνυμα εδώ!

© 2019, Londou Trading LTD | Privacy Policy | Cookies Policy